Monday, November 19, 2012

Tühvlimaitseline veiseliha kotlett praekartuliga

Vahelduseks midagi hästi lihtsat tööpäeva õhtuks - tavaline kotlett, kuid väikse vimpkaga. Kuna mu organism kahjuks ei talu väga hästi muna ja nisutooteid siis ma üritan neid kasutada mitte rohkem kui paar korda nädalas. Seetõttu olen need välja jätnud kotlettidest, kuid ma ei ütleks et tulemus seetõttu kannataks. Antud kogustest saab 3 keskmist kotletti.

Valmistamiseks kasutasin 

  • umbes 250 g veiseliha pähkeltükki (mahe)
  • 1 väiksem sibul
  • 1 teelusikas trühvlipastat
  • soola
  • musta pipart

Kõigepealt lõikasin veiseliha peenemateks tükkideks ja ajasin läbi hakklihamasina. Seejärel tükeldasin sibula väikesteks puubikuteks. Siis segasin kõik koostisosad omavahel ning vormisin kotletid. Asetasin eelsoojendatud ahju küpsema (200 kraadi, umbes 15 minutit). Serveerisin praekartuli ja tomati-idu salatiga.

No comments:

Post a Comment