Friday, November 16, 2012

Osso bucco

Osso bucco tähandab itaalia keeles auguga luud, mis viitab siis luu keskel asuvale luuüdile. Osso bucco sööme oma peres tavaliselt sügisel ja talvel, kuna tegemist on jällegi päris rammusa toiduga. Mina olen teinud vaid osso bucco modernsemat varianti, mis sisaldab tomateid. Originaal osso buccos tegelikult tomateid ei olnudki 

Valmistamiseks kasutasin

  • 2 vasikakooti
  • 2 sl nisujahu
  • 1 sibulat
  • 1 küüslauguküünt
  • 2 porgandit
  • 2 dl veisepuljongit
  • 400 g purustatud tomatite konservi
  • tüümiani
  • rosmariini
  • peterselli
  • soola
  • valget pipart
  • võid

Kõigepealt paneerisin vasikakoodid soola ja valge pipraga maitsestatud jahus ning seejärel pruunistasin malmpotis. Viilutasin sibula, küüslaugu ja porgandid ning lisasin potti. Lasin veidi pruunistuda. Peale seda kallasin potti tomatikonservi ja puljongi. Poti tõstsin eelsoojendatud ahju (200 kraadi) ning lasin 1,5 tundi küpseda. Poole peal keerasin korra koote. Osso buccot sobib serveerida riisiga, mina kasutasin seekord musta riisi.

No comments:

Post a Comment